Teksas'da Bir Devrim Yapılıyor: Kripto Paralar Yasal Hale Getiriliyor!

Teksas eyaleti (ABD) sakinleri, yerel yasama organı eyaletin haklar beyannamesinde yapılan bir değişikliği onaylarsa, şifreleme kullanma hakkını elde edecek.

Texas'da Bir Devrim Yapılıyor: Kripto Paralar Yasal Hale Getiriliyor!
Texas'da Bir Devrim Yapılıyor: Kripto Paralar Yasal Hale Getiriliyor!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teksas eyaleti (ABD) sakinleri, yerel yasama organı eyaletin haklar beyannamesinde yapılan bir değişikliği onaylarsa, şifreleme kullanma hakkını elde edecek.

“İnsanların nakit, madeni para, külçe, dijital para birimi veya para emirleri dahil olmak üzere karşılıklı olarak kararlaştırılan takas araçlarına sahip olma, bunları elinde tutma ve kullanma haklarının, mal ve hizmet ticareti yaparken ve sözleşmeler akdederken ihlal edilmemesi gerektiğini” belirtir.

Belgede, “Hiçbir hükümet, herhangi bir biçimde veya miktarda paranın veya başka bir para biriminin bulundurulmasını yasaklayamaz veya engelleyemez.”

Eyalet temsilcisi Giovanni Caprilione tarafından sunulan yasa tasarısı 139 lehte ve 2 aleyhte oy aldı.

Belge, ABD vatandaşları için ifade, din ve basın özgürlüğünün korunmasını garanti eden federal Haklar Bildirgesi’ne benzer. Eyalet yasaları ayrıca hızlandırılmış yargılanma hakkını ve meşru müdafaa için silah bulundurma ve taşıma hakkını da içerir.

Teksas Anayasal Uygulama Grubu’nun kurucusu Tom Glass, Decrypt ile yaptığı bir röportajda Temsilciler Meclisi’nin yeniden oy kullanmasının beklendiğini, ardından Senato ve “halk oylamasının” geldiğini söyledi.

Grubun temsilcileri, eyalet sakinlerinin mali mahremiyetini korumak için nakit alternatiflerinin kullanılmasının gerekli olduğunu kaydetti.

“İstikrarsız bir dolar, Teksaslıların bir ömür boyu yarattıkları serveti yok etme tehdidinde bulunuyor. Devlet, küresel mali elitin, sakinleri hizmetlerini kullanmaya ve ödemeye, tüm varlıklarını tek bir sepete koymaya ve devalüasyonu ve müsadereyi kabul etmeye zorlamasına izin veremez.” açıklamada söylendi.

Nisan 2023’te Teksaslı Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz’un ulusal bir dijital para birimi çıkarmanın toplum için “son derece tehlikeli” olacağını belirttiğini hatırlayın.

Bir ay önce, Federal Rezerv’in tüketici odaklı bir CBDC başlatmasını engelleyecek bir yasa tasarısı çıkardı. Bu onun ikinci girişimi — bir yıl önce senatör benzer bir belge hazırladı ve müzakerelerden geçemedi.

Daha önce, ABD Senatörü Brian Hughes ve Temsilci Mark Dorasio, altın destekli bir Teksas dijital para birimi oluşturulmasını öneren yasa tasarılarını sundu.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Dijital Para Haberler, Kripto En Güncel ve Detaylı Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!